9 (voor scholieren), 10 en 11 november 2017
Begin van de voorstelling: 20:15 uur
Adres: Elandkerk, Elandstraat 194, 2513 RR Den Haag
“Natuurlijk is het mijn schuld als het licht daar niet is waar ik ben”
Hans Andreus
De Babylonische spraakverwarring als tegenstelling tot het Pinkstergebeuren. Iedereen spreekt een andere taal en niemand lijkt elkaar te verstaan, een thema dat op dit moment erg actueel is in de wereld. Het idee van Pinksteren vormt een tegenwicht tot de Babylonische spraakverwarring.
Het programma is een ode aan het orgel, een instrument dat een orkestraal karakter heeft en verschillende individuele stemmen in samenklank kan brengen.
Vanaf het moment dat licht en donker van elkaar gescheiden worden, ontstaat er een tweedeling en groeit de eenheid steeds uiteen… Adam (in het Hebreeuws ‘de Mens’) staat hier centraal in. Het orgel laat zijn stem klinken in verschillende composities uit de klassieke en de moderne tijd.
De productie, waar verschillende kunstvormen en talen elkaar ontmoeten, is tot stand gebracht in samenwerking met kunstenaars uit Nederland, Rusland, Polen, Litouwen, Israël, Georgië/Oekraïne.
Met orgelmuziek van S. Goebaidoelina, A. Schnittke, J. S. Bach en orgelimprovisaties van M. Wierzchołowski.
Met teksten van H. Marsman (NL), Genesis (Hebreeuws), Remisof (Ru), I. ter Veer (Du).
Het Sjostakovitsj Euritmie-Ensemble (oorspronkelijk Rusland/Nederland) is ontstaan in 2006 naar aanleiding van het 100-jarige jubileum van de componist D. Sjostakovitsj. Hiermee werd een impuls gerealiseerd die al heel lang bij de euritmisten uit beide landen leefde. Inmiddels bestaat het ensemble al twaalf jaar. Sindsdien heeft het meer dan honderd opvoeringen in Nederland, Rusland, België, Duitsland, Zwitserland gegeven.
Euritmie: Marina Akkerman, Elisabeth Appenrodt, Rūta Bagdonavičiūté, Olga Drugova, Chantal Heijdeman, Natalja Loschenova, Lascha Malashkhia, Rafael Reno, Galina Slutsh, Anastasija Starostina, Zacharia Wolf
Spraak: Arthur Polderman, Nina Samochina, Annemiek Schellingerhout
Orgel: Maciej Wierzcholowski
Het programma is gerealiseerd met steun van de Iona Stichting, Stichting Podium Euritmie, Stichting Helias, Studio List (Moskou), Elandkerk Den Haag
Via de mail: klankenbeweging@gmail.com of tel: +31614708707, +31703505103.
Graag vermelden het aantal van de kaarten en voor welke prijsklasse.
Na de bevestiging van uw bestelling kunt de uw naam en uw adres opgeven en geld overmaken op de rekening: NL24 ABNA 0449170462 t.n.v. de Stichting Klank en Beweging.
U krijgt de kaartjes dan toegestuurd.
Kaarten zijn direct verkrijgbaar bij de Haagse Boekerij, Frederikstraat 24, 2514 LK Den Haag.