Uit De Leerlingenbrif

Op 10 juli 2007 j.l werd door klas 11 van de Vrije School Den Haag “De Kleine Prins” opgevoerd. Deze productie was een dansvoorstelling waarbij het verhaal van De Kleine Prins verteld werd door verschillende spreekstemmen. De choreografie was geheel geinspireerd op de euritmie door Marina Akkerman, euritmiedocente van de Vrije School Den Haag.

Samen met haar werd van dit sprookje een hedendaagse voorstelling gemaakt. Deze vernieuwende kijk op euritmie was voor ons als leerlingen een totale verrassing die door ons en door de vele toeschouwers met veel enthousiasme werd ontvangen. De uitvoering was een groot succes!

Wij hebben toen het initiatief genomen om met deze productie internationaal op tournee te gaan. Onze keus is op Moskou gevallen.

Vanuit eerdere projecten is er al een band ontstaan tussen de Vrije School Den Haag en de Vrije School in Moskou. Deze sociaal-culturele uitwisseling willen wij graag continueren en verbreden. Voor onszelf is dit een gelegenheid waarbij wij de kans krijgen om sociaal contact te maken via deze kunstvorm.

Het ideaal:

Culturele uitwisseling van scholieren uit Den Haag met scholieren in Moskou. Opvoering van De Kleine Prins en culturele bezichtigingen zijn hiervan onderdeel.

OPVOERINGEN

Vrije School Den Haag —
20 Februari, 2008 om 20.15 uur

Vrije School Gouda —
21 Februari, 2008 om 20.00 uur

Vrije School Moskou —
28 Februari, 2008